KOEVERMANS SNEERT NAAR BRANDS EN GERBRANDS: 'ZE VERDIENEN OVER JOUW RUG'

Danny Koevermans heeft beslist geen prettig gevoel overgehouden aan zijn ervaringen met Marcel Brands en Toon Gerbrands. Toen het duo nog in dienst was van AZ en Koevermans daar spits was, ontstond er frictie. De aanvaller mocht niet naar Feyenoord vertrekken omdat het bod niet voldoende was en liep bij zijn uiteindelijke transfer naar PSV een behoorlijk bedrag mis, zo vertelt hij bij Fresia & Milan Parkeren de Bus.

"Dat het je als mens raakt, doet er niet toe, omdat het zakelijk is", vangt Koevermans aan. "Het interesseert ze helemaal niks. En op dat moment waren het Marcel Brands, Toon Gerbrands en Dirk Scheringa. Dat je Scheringa probeert te berichten en te bellen... Hij stuurt een berichtje terug om 23:30 uur, waarna ik hem wederom probeer te bellen, maar dat hij weer niet opneemt."

"En dan hoor je later: voor dit soort zaken moet je bij Marcel Brands zijn. Als ik er nu over praat, begint het zo weer te borrelen", vervolgt de voormalig spits, die een transfer naar Feyenoord misliep. "Dat was zó gemeen en zo ernstig, hoe dat werkt... Maar ja, dat is de wereld van het voetbal. Tuurlijk verdienen wij een goed salaris omdat we handelswaar zijn, maar je blijft ook mens."

"Daarnaast loop ik door zo'n actie 630.000 euro mis", voegt Koevermans toe. "Omdat ik het zo moet spelen, zoals het gespeeld wordt. Je wordt gedwongen om van je percentage af te zien. Dat spreek je af, want als puntje bij paaltje komt, verdienen ze over jouw rug. Dan moet je van je percentage van de transfersom afzien, anders gaat het niet door. Daardoor heb ik nog altijd een heel naar gevoel richting Scheringa, Brands en Gerbrands."

2024-04-25T11:06:18Z dg43tfdfdgfd